IO.NO

Fullversjon Nytt søk

Toyota Ramstad Bil AS

Today Tomorrow Toyota

Vis i kart
69 89 53 00
post@mysen.toyota.no www.ramstadbil.no

Mer informasjon

Om Toyota

Toyota Motor Corporation (TMC) er en av de ti beste bedriftene på listen til Fortune Global 500, og er blant verdens ledende verdensomspennende konserner. Toyota er en av verdens største bilprodusenter, med et salg på totalt 6.8 millioner biler i året på alle fem kontinenter.

Toyotas historie Toyota er stolt over å være en av de mest beundrede bilprodusenter gjennom tidene, noe bedriften tror skyldes engasjementet for å tilfredsstille sine kunder. Som mange foretak som har satt sine spor i historien, har Toyota blitt formet av en unik samling verdier og prinsipper. Disse har sine røtter i bedriftens opprinnelige år i Japan.

Toyotas historie begynner sent i det 19. århundre da Sakichi Toyoda fant opp Japans første kraftdrevne vevstol. Denne skulle revolusjonere landets tekstilindustri. I januar 1918 grunnla Sakichi Toyoda Spinne- og vevekompani, og med hjelp av sin sønn, Kiichiro Toyoda, oppfylte han i 1924 sin livslange drøm om å bygge en automatisk vevstol. To år etter etablerte han Toyoda Automatiske Veveri.

Kiichiro var som sin far en oppfinner. I løpet av sine besøk i Europa og USA i 1920-årene. ble han svært interessert i den begynnende bilindustrien. Sakichi Toyoda mottok £100 000 for salget av patentrettighetene til sin automatiske vevstol og for å få mest mulig igjen for disse pengene la Kiichiro grunnlaget for Toyota Motor Corporation (TMC) som ble etablert i 1937. Fra vevstoler til biler, Toyotas utvikling har vært en konstant historie om å flytte produksjonsgrenser.

Toyotas første biler kom på markedet i 1947. Siden dette har selskapet blomstret og utviklet seg til et ledende selskap på en rekke områder - og er den nest største bilprodusenten i verden.

Besøk vår hjemmeside for mer

Kontaktinformasjon

www.ramstadbil.no

Besøksadresse Ramstadveien 3, 1850 Mysen
Postadresse Postboks 234, 1851 Mysen
 
Epost
post@mysen.toyota.no
Telefon
(+47) 69 89 53 00
Mobiltelefon
(+47) 466 24 075
Telefaks
(+47) 69 89 53 49

Last ned visittkort
Internettopplysningen - io.no Om oss Cookies