IO.NO

Fullversjon Nytt søk

Tano Trust

Lokalt tilpasset utviklingshjelp i historiske Bagamoyo, Tanzania! Tano Trust fører et litt annerledes bistandsarbeid - med fokus på svært vanskeligstilte barn og unge i kystlandsbyen Bagamoyo i Tanzania.

Vis i kart
22 35 30 88
post@tano.no tano.no

Mer informasjon

Tano Trust er en norsk organisasjon som i samarbeid med Moyo Mmoja Trust i Tanzania utvikler og drifter utviklingsprosjekter med spesielt fokus på forlatte og andre særdeles vanskeligstilte barn og utsatte barnefamilier. Vi bistår barn og unge på deres vei ut av ekstrem fattigdom! The Moyo Mmoja Family Home’s i Bagamoyo gir helt forlatte barn en ny start på livet i trygge familiehjem (arrangerte fosterhjem - det rette alternativet til tradisjonelle barnehjem) hvor de vokser opp som i en familie med sine nye mødre, søsken og ansvarsfulle mannspersoner. Siden disse barna ikke har det sikkerhetsnettet som familie og slekt tradisjonelt er i Tanzania, legges det stor vekt på å gi dem en best mulig ny start på livet. De går derfor på gode skoler, lever fritt i sitt nærsamfunn og har et variert og næringsrikt kosthold og fullt helsetilsyn. Kiromo-prosjektet bistår svært vanskeligstilte barn og unge med særdeles ressursvake foresatte i jordbruksområdene utenfor Bagamoyo. Dette skjer ved sikring av kosthold og helsetilsyn for hele husholdet, samt skolegang og generell oppfølging for barna.

Prosjektet gir også fattige tanzanianske småbønder i Bagamoyo-distriktet bistand til å forbedre sin livssituasjon gjennom tilskudd til utvikling av sitt jordbruk eller annen småskalaproduksjon. Moyo Mmoja garanterer for øvrig i en periode for salget av den økte produksjonen og veileder i reinvestering av overskudd. Moyo Mmoja School and Training program er et nystartet skole- og opplæringsprosjekt i Bagamoyo som først og fremst fokuserer på bistand til vanskeligstilte jenter og unge kvinner med barn eller som befinner seg i livsituasjon hvor de kan komme til å få barn i svært ung alder. Programmet inkluderer tilpasset skolegang / håndverksopplæring, enkel forretningsvirksomhet, samt oppfølging og rådgivning. Videre gies det undervisning i aktuelle sosiale og helserelaterte temaer. Prosjektet fokuserer i tillegg på forebyggende tiltak og omfatter også andre vanskeligstilte unge jenter og gutter som både trenger og ønsker skolegang og oppfølging.

Kontaktinformasjon

tano.no

Besøksadresse c/o Olav Holten Grüners gate 2, 0552 Oslo
Postadresse c/o Olav Holten Grüners gate 2, 0552 Oslo
 
Epost
post@tano.no
Telefon
(+47) 22 35 30 88
Mobiltelefon
(+47) 917 66 535

Last ned visittkort
Internettopplysningen - io.no Om oss Cookies