Flyktninghjelpen er en uavhengig, humanitær organisasjon som siden 1946 har gitt hjelp, beskyttelse og varige løsninger til mennesker på flukt over hele verden.
Vi bruker over 90 prosent av midlene der de aller fleste flyktningene er ute i verden Arbeid, mat, klær, en trygg og god seng å sovne i - uansett hvem du spør i verden, er det dette som teller. Pengene vi samler inn, forvaltes direkte av oss og brukes der det er størst behov. Alle prosjektene våre styres av en liten, men effektiv administrasjon i Norge.
Vi arbeider i krigs- og konfliktområder. Nesten 5, 4 millioner mennesker i 31 land mottok hjelp fra Flyktninghjelpen i løpet av 2015. Våre 4.648 medarbeidere jobber direkte med disse.
Flyktninghjelpen driver verdens mest brukte beredskapsstyrke, og i 2015 sendte vi ut eksperter på nesten 800 oppdrag i 70 land. Flere steder er vi den eneste humanitære organisasjonen på plass. Vi hjelper der nøden er størst
Programmene våre i felt er basert på fem kjerneaktiviteter: Husly (bygging av hjem og skoler), Utdanning, Juridisk rådgivning og informasjon, Matvaresikkerhet og Vann- og sanitærforhold. Flyktninghjelpen har fokus på å nå ut de som har størst behov for hjelp. I løpet av 2015 klarte vi å nå ut til mer enn 20 nye befolkningsgrupper i de landene hvor vi har programaktivitet. Mange steder har likevel krig og konflikt hindret vår tilgang til mennesker i nød. Syria, Jemen og Sør-Sudan var de landene hvor det var mest krevende å nå fram med hjelp.
Flyktninghjelpens beredskapsstyrke NORCAP består av 900 kvinner og menn, som på kort varsel kan rykke ut til nødhjelpsarbeid ved kriser over hele verden. Dette er eksperter med lang erfaring og kompetanse innen blant annet ernæring, utdanning, ingeniørfag, kommunikasjon, logistikk og beskyttelse av barn.