IO.NO

Fullversjon Nytt søk

Søndre Helgeland Miljøverk

SHMIL eies av kommunene Vefsn, Grane, Hattfjelldal, Leirfjord, Alstahaug, Herøy, Dønna, Vevelstad, Sømna, Brønnøy og Vega.

Vis i kart
75 11 39 50
post@shmil.no www.shmil.no

Mer informasjon

SHMIL eies av kommunene Vefsn, Grane, Hattfjelldal, Leirfjord, Alstahaug, Herøy, Dønna, Vevelstad, Sømna, Brønnøy og Vega.

I 1995 ble det interkommunale avfallselskapet Søndre Helgeland Miljøverk - SHMIL dannet. Bakgrunn for dannelsen var prosjektet Avfalls-plan for Helgeland.

Prosjektet konkluderte med at det skulle stiftes to avfallsselskaper på Helgeland. Nordregionen etablerte Helgeland Avfallsforedling, HAF, mens midt- og sør- regionen gikk sammen om Søndre Helgeland Miljøverk, SHMIL.

Selskapets formål er at det på vegne av eierkommunene skal drive innsamling, transport, behandling og omsetning av avfall i SHMIL- distriktet. På vegne av kommunene er SHMIL pålagt å innfri de pålegg som Storting og regjering pålegger kommunene på avfallsområdet.

Avfallet skal være til minst mulig skade og ulempe for mennesker og miljø. I tillegg er selskapet pålagt at avfallet, og håndteringen av dette legger minst mulig beslag på samfunnets ressurser. GjenvinningDen største utfordringen SHMIL står ovenfor er at det fra sentralt hold er bestemt at innen 2010 skal minst 80 prosent av avfallet som produseres her i landet gå til gjenvinning. Kommunene må gjennom SHMIL løse den utfordringen. SHMIL-regionen har valgt kildesorterings-systemet OptiBag for husholdningsavfallet.

Se gjerne våre hjemmesider for våre åpningstider!

Søndre Helgeland Miljøverk holder til på besøksadressen Åremma, 8664 Mosjøen. Foretaket ble startet i 1995-06-14 og registrert i brønnøysund-registrene 1995-10-24 og som et Iks. Søndre Helgeland Miljøverk driver i bransjene "Miljø, avfall og gjenvinning", "Renovasjon" og "Renovasjon og avfallsbehandling - Konsulenter". Foretaket har 46 registrerte ansatte.

Du kan ta kontakt med Søndre Helgeland Miljøverk på telefon 75 11 39 50, ved å eller besøke deres hjemmeside. Er noe feil på oppføringen? Si ifra eller logg inn og rediger detaljene.

Kontaktinformasjon

www.shmil.no

Besøksadresse Åremma, 8664 Mosjøen
Postadresse Åremma, 8664 Mosjøen
 
Epost
post@shmil.no
Telefon
(+47) 75 11 39 50
Telefaks
(+47) 75 11 39 51

Last ned visittkort
Internettopplysningen - io.no Om oss Cookies