IO.NO

Fullversjon Nytt søk

Solplassen Omplassering Og Hjem

Vis i kart
66 99 17 34
Solplassenhundeomplassering@gmail.com http://solplassenhund.org/

Mer informasjon

Marianne arbeidet lenge for Dyrebeskyttelsen og var en av pådriverne når Foreningen for Hundeomplassering ble startet i 2000. Marianne hadde gjennom sitt arbeid i FOD sett at det var nesten alltid de yngre hundene som folk ønsket å overta. De gamle ble sittende igjen uten at noen blivende hundeeiere så i deres retning. Marianne bestemte seg for å bruke morsarven på det som lå hennes hjerte nærmest: De gamle hundene!

Da anledningen bød seg bestemte hun seg derfor for å gi noen av disse gamle hundene et godt hjem i deres siste leveår. Løsningen ble Solplassen. Det var en eldre dame og hennes voksne døtre som eide den gamle, falleferdige husmannsplassen som i dag er kjent som Solplassen.

Damene hadde et ønske om at eiendommen skulle brukes til å hjelpe dyr i nød. Dyrebeskyttelsen takket nei til å kjøpe stedet fordi det var i så dårlig forfatning, og da dristet Marianne seg til å spørre om å få kjøpe det med tanke på sitt prosjekt. Visstnok ville det bli en kjempejobb å sette husmannsplassen i beboelig stand, men det var så mange fantastiske muligheter som var knyttet til stedet!! Beliggenheten var helt fantastisk, det ligger idyllisk til i skogkanten omkranset av store åpne jorder. Etter et par uker fikk hun svar om at dette formålet var i tråd med de intensjonene eierinnene hadde med stedet.

Så startet arbeidet med å sette stedet i stand og for å få rivnings- oppstart- og byggetillatelse og andre nødvendige godkjenninger på plass. Blant annet skulle stedet godkjennes etter forskriften om hundepensjonat.

En av utfordringene her var at Marianne ville skape et hjem for hundene der de kunne leve fritt og ikke bygge et sted som bar preg av å være en oppbevaringsplass i form av bur og innhegninger. Den tidligere husmannsplassen er i dag fylt med gamle hunder og noen yngre som nyter livet. De får massevis av omsorg fra snille ”hundekosere” som stiller opp gratis og gir av sin tid til hundene!

På Solplassen er det godt å være hund, livet nytes i sofaene, i hundekurvene, i sengen, på gåturer, eller med løp og lek ute på de store inngjerdede jordene. Eller rett og slett ligger de langflate på terrassen på varme soldager og kose seg. Vi har også dyktige veterinærer som regelmessig følger opp ”hjertebarna våre”.

Solplassen Omplassering Og Hjem holder til på besøksadressen Kakserudgata 34, 1407 Vinterbro. Foretaket ble startet i 2011-01-26 og som et Fli. Solplassen Omplassering Og Hjem driver i bransjene "Dyrepensjonater" og "Dyrevernsorganisasjoner". Foretaket har ingen registrerte ansatte.

Du kan ta kontakt med Solplassen Omplassering Og Hjem på telefon 66 99 17 34, ved å eller besøke deres hjemmeside. Er noe feil på oppføringen? Si ifra eller logg inn og rediger detaljene.

Kontaktinformasjon

http://solplassenhund.org/

Besøksadresse Kakserudgata 34, 1407 Vinterbro
Postadresse c/o Øyen Vestliveien 36, 1415 Oppegård
 
Epost
Solplassenhundeomplassering@gmail.com
Telefon
(+47) 66 99 17 34
Mobiltelefon
(+47) 986 59 875

Last ned visittkort
Internettopplysningen - io.no Om oss Cookies