IO.NO

Fullversjon Nytt søk

Sogn Og Fjordane Fylkeskommune

Vis i kart
480 75 542
Avdelinger postmottak.sentraladm@sfj.no www.sfj.no

Mer informasjon

Fylkeskommunen er eit organisert samarbeid i Sogn og Fjordane for å løyse felles oppgåver. Dei viktigaste oppgåvene finn vi innanfor områda utdanning, tannhelse, samferdsle, kultur, næringsutvikling, energipolitikk og planlegging.

Mange av dei oppgåvene fylkeskommunen har er pålagde gjennom lover og føresegner fastsette av sentrale styresmakter. I tillegg kan fylkeskommunen ta på seg alle oppgåver den ønskjer og der det ved lov ikkje er fastsett at det er andre som skal utføre oppgåvene. Det viktige for fylkeskommunen er at den utfører oppgåver som er viktige for folket i Sogn og Fjordane.

Fylkeskommnunen har fått i oppgåve å vere regional utviklingsaktør. Innhaldet i denne funksjonen er under utvikling. I tillegg er fylkeskommunen ein viktig produsent av tenester som vi alle har bruk for, og som vi gjer bruk av kvar einaste dag. Som tenesteprodusent er fylkeskommunen ei storbedrift med ei årsomsetning på 1,2 milliardar kroner og vel 1300 tilsette, som tilsvarar 1100 årsverk.

Fylkeskommunen er forvaltningsnivået mellom staten og kommunane, styrt av dei som bur i fylket gjennom eigne politiske organ. Fylkeskommunen er såleis ein reiskap for folket i Sogn og Fjordane i utforminga av fylket slik dei vil ha det, og ein reiskap for Stortinget og regjeringa i gjennomføringa av nasjonale målsetjingar.

Kontaktinformasjon

www.sfj.no

Besøksadresse Askedalen 2, 6863 Leikanger
Postadresse Askedalen 2, 6863 Leikanger
 
Epost
postmottak.sentraladm@sfj.no
Telefon
(+47) 480 75 542
Telefaks
(+47) 57 88 52 01

Last ned visittkort
Del av Fylkeskommuner
Internettopplysningen - io.no Om oss Cookies
Tilbake

Avdelinger

Internettopplysningen - io.no Om oss Cookies