IO.NO

Fullversjon Nytt søk

Skoleskipet Gann- Norges største skoleskip

«Ekte sjøfolk venter ikke på medvind, de lærer seg å seile»

Vis i kart
51 85 48 60
post@gann.no www.gann.no

Mer informasjon

Skoleskipet Gann er en offentlig godkjent privat videregående skole med utvidet kristen formålsparagraf. Skoleskipet Gann består av selve skipet MS GANN og lokaler på land som inneholder klasserom, verksteder og kontorlokale. Skolen utdanner årlig 60 elever innen VG1 Teknikk og Industriell Produksjon og 60 elever innen VG2 Maritime fag. VG2 har fordypning innen både dekk og maskin. Skolen har stor søkning fra hele landet og samarbeider med Maritimt Opplæringskontor og PPT i flere fylker om opptaket av elever. Skipet MS GANN er et unikt pedagogisk virkemiddel. Elevene bor på lugarer om bord i skipet. Det er meget høy trivsel blant elevene noe som er dokumentert i elevundersøkelsen over flere år. Renhold og praktiske oppgaver som hører til drift av et skip er integrert i fagplaner både på Tip og Vg2. Kontroll og vedlikehold av skipet er også tatt med i skolens planer. Tradisjonelle klasserom har vi både om bord i skipet og på landanlegget vårt på Tømmerodden. Elevene har sammen med mannskapet eget trimrom om bord. På ulike seilingsoppdrag har alle elevene en fordeling av skipsdrift og teoretisk opplæring. Lærere og instruktører med faglig maritim og pedagogisk kompetanse står for all opplæring. Skolen kan vise til meget gode resultater både mht nivå, i antall elever som har fullført/bestått utdanningsløpet, og i forhold til elever som etter endt skolegang får læreplass.

DANNING OG UTDANNING I ET MARITIMT MILJØ

«Unge Sjømenns Kristelige forening» (USKF) eier og driver Skoleskipet Gann. Over 13.000 elever har fått sin grunnleggende maritime opplæring ved Skoleskipet. Skolen ble grunnlagt i 1947 som Rogaland Sjøguttskole og har i årenes løp hatt hele seks skip. Alle med navnet GANN. Vårt nåværende skip, ex M/S Narvik, ble overtatt direkte fra hurtigrutedrift den 21. februar 2007. Skolen får statsstøtte samt støtte fra Rogaland og Hordaland fylke. Egenandelen til skoledriften må foreningen USKF finansiere ved ulike aktiviteter:

Gannturene: Foreningen har helt siden 1953 gått passasjerturer. Gannturene sin hovedvirksomhet er å arrangere sommercruise i kristen regi om bord på M/S Gann til inntekt for skoledriften.

Utleie: Skipet kan leies til charterturer, dagsturer, som hotellskip samt til ulike arrangement og selskaper om bord

Maritime Kurs: Fra høsten 2014 tilbyr vi ulike kompetansegivende og lovpålagte kurs for den Maritime næringen i Norge

Unge Sjømenns Kristelige Forening (USKF): Mange og trofaste foreningsmedlemmer legger ned mye dugnad og tar ansvar i form av praktisk arbeid, tilrettelegging, vakter på rederikontoret og styrearbeid. Egen kvinne og mannsforeningen har månedlige samlinger med loddsalg og basarer til inntekt for elevenes helse og trivsel.

Du kan ta kontakt med Skoleskipet Gann- på telefon 51 85 48 60, ved å sende en epost eller besøke deres hjemmeside. Er noe feil på oppføringen? Si ifra eller logg inn og rediger detaljene.

DANNING OG UTDANNING I ET MARITIMT MILJØ

Kontaktinformasjon

www.gann.no

Besøksadresse Skoleskipet Gann Tømmerodden 1, 4077 Hundvåg
Postadresse Tømmerodden 1, 4077 Hundvåg
 
Epost
post@gann.no
Telefon
(+47) 51 85 48 60
Mobiltelefon
(+47) 990 98 889

Last ned visittkort
Internettopplysningen - io.no Om oss Cookies