IO.NO

Fullversjon Nytt søk

Sagaplant AS

Vis i kart
35 95 65 50
post@sagaplant.no http://www.sagaplant.no

Mer informasjon

Sagaplant as er et nasjonalt plantehelsesenter, ledende i å framstille klimatilpasset, sykdomskontrollert og sortsekte plantemateriale av hagebruksvekster for norske forhold.

Vår visjon er: “Norskprodusert friskt plantemateriale for et nordisk klima”

Vårt hovedmål: Drive en effektiv fremavl av norsk og utenlandsk plantemateriale av hagebruksvekster, herunder formering og omsetning, for å sikre at kommersielle frukt-, bær-, blomster- og grøntanleggsprodusenter får tilgang til friskt, klimatilpasset og sortsekte plantemateriale. Se driftsrapport for 2012.

Selskapet driver framavl(sjukdomsrensing og formering) av hagebruksvekster i hovedsak mot det norske og skandinaviske markedet, men også med eksport av blomsterstiklinger til store deler av verden.

Ved hjelp av moderne rense- og formeringsteknikker sikres kundene tilgang til friskt, klimatilpasset og sortsekte plantemateriale.

Selskapet blei stifta i 2008 og overtok samtidig anlegg og medarbeidere fra tidligere Gartnerhallens Eliteplantestasjon. Det er 17 faste- og 4 sesongmedarbeidere i bedriften. Som eliteplantestasjon er Sagaplant as første leddet i den norske framavlsmodellen.

Driften støttes med midler over jordbruksavtalen. Dette for å nedskrive prisen på plantene og gjøre dem attraktive i markedet.

Sagaplant as er eid av: Gartnerhallen SA - Graminor as - NORGRO AS - E-Plant Norge BA- Bioforsk

Kontaktinformasjon

http://www.sagaplant.no

Besøksadresse Prestegardsvegen 17, 3812 Akkerhaugen
Postadresse Prestegardsvegen 17, 3812 Akkerhaugen
 
Epost
post@sagaplant.no
Telefon
(+47) 35 95 65 50
Telefaks
(+47) 35 95 84 66

Last ned visittkort
Internettopplysningen - io.no Om oss Cookies