IO.NO

Fullversjon Nytt søk

Psykomotorisk Fysioterapi og Basal Kroppskjennskap

Psykomotorisk Fysioterapi og Basal Kroppskjennskap holder til i Lodin Lepps Gate 2b i Bergen.

Vis i kart
977 42 958

Åpningstider ( i dag: Stengt )

Mandag
9:00-16:00
Tirsdag
Etter Avtale
Onsdag
Etter Avtale
Torsdag
Etter Avtale
Fredag
Etter Avtale
Lørdag
Stengt
Søndag
Stengt
maryanne.sundal@gmail.com psykomotorisk-fysioterapi.no

Mer informasjon

Mary-Anne Sundal
Utdannet i Bergen 1981, psykomotorisk kompetanse 1991 og spesialist i psykiatrisk og psykosomatisk fysioterapi fra 1995.
Har erfaring fra psykiatrien i Sogn og Fjordane og fra privatpraksis.
BK- kurslærer siden 2003. Master i helsearbeid, fysioterapi-vitenskap 2007.
Er nå lektor ved Høgskolen i Bergen, Institutt for fysioterapi og arbeider for Helse Bergen, Psykiatrisk divisjon, avdeling for spise- forstyrrelser.

Psykomotorisk fysioterapi (PMF)

Maruku could not parse this XML/HTML: 
<i>Psykomotorisk fysioterapi tar utgangspunkt i sammenhengen mellom muskelspenninger og følelser. Traumatiske hendelser, sykdom eller langvarige belastninger påvirker kroppen.

Psykomotorisk fysioterapi ble utviklet av fysioterapeut Aadel Bulow Hansen og psykiater Trygve Braatøy for mer enn 50 år siden.
Deres felles utgangspunkt var erkjennelsen av sammenhengen mellom muskelspenninger, pust og følelser. Metoden kalles i dag “Norsk Psykomotorisk fysioterapi”.

Noen opplevelser vi har hatt gjennom livet, setter sine spor i kroppen.
Traumatiske hendelser, sykdom eller langvarige belastninger påvirker kroppen.
Dette kan gi utslag i økt anspenthet og over tid kunne gi symptomer som hodepine, svimmelhet, smerter i muskulatur og tretthetsfølelse.
Også plager i det autonome nervesystem, f.eks mage/tarmproblemer, kan bli påvirket av økt spenningstilstand i kroppen.

Basal Kroppskjennskap – å være i samspill

”Kari” er incestoffer, men hun har fortrengt traumene som pågikk i barndommen.
I en alder av 5-6 år lærte hun å lede oppmerksomheten bort fra kroppen og fjerne seg fra egne opplevelser for å overleve.
Hennes eneste utvei var å gi opp seg selv og leve slik andre ville ha henne, noe som gikk på bekostning av helse og vitalitet.
Kroppslige plager, trøtthet, svimmelhet, angst, skyldfølelse og dårlig samvittighet holdt etter hvert på å knekke henne.

Gjennom pasienten ”Kari” vil jeg vise hvordan jeg anvendte sentrale elementer fra Basal Kroppskjennskap (BK) for å hjelpe henne tilbake til å kunne oppleve kroppen som erfaringskilde, se sammenhenger og finne mening.
Behandlingsprosessen handlet om å utforske seg selv i bevegelse ”her og nå”. Jo større evne til nærvær i bevegelsene, jo mer kom hun i kontakt med egen styrke i form av balanse, en friere pust, tilgang til følelser og opplevelser og nye kvaliteter i bevegelsene.
Den største utfordringen var å bygge opp en relasjon der Kari kunne kjenne seg trygg.
Flere studier peker i retning av at en tilnærming med BK gir økt selvforståelse, større trygghet, mer nærende relasjoner og større tro på egen mestring.
Metoden er evidens- og erfaringsbasert og har sitt fundament i biomedisinsk kunnskap, i en eksistensiell og fenomenologisk tradisjon og i vestlige og østlige bevegelsestradisjoner.
Stikkord: Møtet, Rammer, Nærvær, Bevegelse, Opplevelse, Oppdagelse, Sammenheng, Mening og Mestring.

Psykomotorisk Fysioterapi og Basal Kroppskjennskap holder til på besøksadressen Lodin Leppsgate 2B, 5003 Bergen. Foretaket ble startet og registrert i Brønnøysund-registrene i 2000-04-12 og som et Enkeltpersonforetak. Psykomotorisk Fysioterapi og Basal Kroppskjennskap driver i bransjen "Alternativ medisin". Foretaket har ingen registrerte ansatte.

Du kan ta kontakt med Psykomotorisk Fysioterapi og Basal Kroppskjennskap på telefon 977 42 958, ved å eller besøke deres hjemmeside. Er noe feil på oppføringen? Si ifra eller logg inn og rediger detaljene.

Kontaktinformasjon

psykomotorisk-fysioterapi.no

Besøksadresse Lodin Leppsgate 2B, 5003 Bergen
Postadresse Lodin Lepps gate 2B, 5003 Bergen
 
Epost
maryanne.sundal@gmail.com
Telefon
(+47) 977 42 958
Mobiltelefon
(+47) 977 42 958

Last ned visittkort
Internettopplysningen - io.no Om oss Cookies