IO.NO

Fullversjon Nytt søk

Preus Museum

Vis i kart
33 03 16 30

Åpningstider ( i dag: )

Mandag
Stengt
Tirsdag
Onsdag
Torsdag
Fredag
Lørdag
Søndag
post@preusmuseum.no www.preusmuseum.no

Mer informasjon

Preus Museum er Norges nasjonale museum for fotografi, og det eneste norske museum som fokuserer utelukkende på den norske og internasjonale fotohistorien gjennom litteratur, bilder og tekniske gjenstander.

Med utgangspunkt i museets egen samling, gir utstillingen en fotohistorie et innblikk i fotografiets rikholdige historie fra pionergenerasjonens tidlige eksperimenter til storindustri; fra minnebilder til kunstneriske uttrykk; fra sort hvitt til farge; fra analogt fotografi til vår digitale tidsalder.

Utstillingen reiser også spørsmål rundt det tette forholdet mellom teknologisk utvikling og fotografiets estetiske og ideologiske dimensjoner, og viser samtidig hvorfor foto som fenomen har fascinert mennesker siden opprinnelsen. Nå som den digitale teknologien har overtatt og nesten fortrengt de analoge fotografiske prosessene, tyder alt på at fascinasjonen for fotografiet bare fortsetter å vokse!

”Det er viktig at museet står støtt på sine tre ben – bilder, gjenstander og litteratur. Slik formidles museets historie til enhver tid til publikum uavhengig av hvilken utstilling som presenteres”

Sjekk våre hjemmesider for åpningstider!

Kontaktinformasjon

www.preusmuseum.no

Besøksadresse Kommandørkaptein Klincksvei 7, 3183 Horten
Postadresse Postboks 254, 3192 Horten
 
Epost
post@preusmuseum.no
Telefon
(+47) 33 03 16 30
Telefaks
(+47) 33 07 46 20

Last ned visittkort
Internettopplysningen - io.no Om oss Cookies