IO.NO

Fullversjon Nytt søk
Operasjon Dagsverk

Operasjon Dagsverk (OD) er en årlig solidaritetsaksjon arrangert av, med og for ungdom. Aksjonen er underlagt Elevorganisasjonen.

Vis i kart
22 99 37 10
od@od.no www.od.no

Mer informasjon

På OD-dagen jobber elever én dag til inntekt for et utviklingsprosjekt i Asia, Afrika eller Latin-Amerika. I ukene før OD-dagen arrangeres Internasjonal Uke på mange av skolene, der elevene lærer om globale problemstillinger og prosjektet. Operasjon Dagsverk drives av cirka 4 000 frivillige på rundt 650 skoler i hele landet.

Operasjon Dagsverks grunntanke er at norsk ungdom, ved å gi én dag av sin utdanning, bidrar til å gi utdanning til ungdom i Sør. Det er likevel en annen del av vår aksjon som er minst like viktig som OD-dagen – nemlig informasjonskampanjen Internasjonal Uke. Vårt formål med denne kampanjen er å informere norske elever om årets prosjekt, samt å spre kunnskap om Nord/Sør-spørsmål. Kampanjen er til for at elevene selv, på grunnlag av det de har lært, skal kunne ta en selvstendig avgjørelse på om de vil arbeide på selve OD-dagen eller ikke. Internasjonal Uke er svært viktig for å underbygge vårt solidaritetsprinsipp.

Ta kontakt, eller se våre hjemmesider for mer informasjon!

Kontaktinformasjon

www.od.no

Besøksadresse Kolstadgata 1, 0652 Oslo
Postadresse Kolstadgata 1, 0652 Oslo
 
Epost
od@od.no
Telefon
(+47) 22 99 37 10
Telefaks
(+47) 22 99 37 01

Last ned visittkort
Internettopplysningen - io.no Om oss Cookies