IO.NO

Fullversjon Nytt søk

Norsk Teknisk Museum

Vis i kart
22 79 60 00
post@tekniskmuseum.no www.tekniskmuseum.no

Mer informasjon

Foreningen Norsk Teknisk Museum ble stiftet i 1914, i forbindelse med den store jubileumsutstillingen på Frogner i Oslo. Flere av museets gjenstander stammer fra denne utstillingen. I 1995 fikk Norsk Teknisk Museum status som nasjonalmuseum. I forbindelse med 100-årsjubileet i 2014 pågår det nå et prosjekt om museets historie. Har du bidrag? Ta kontakt med oss på 22 79 60 00 eller på e-post.

Norsk Teknisk Museum har siden starten hatt oppgaven med både å være samtidsmuseum og historisk museum for industri, vitenskap og teknologi. I dag har museet også det nasjonale ansvar for Nasjonalt medisinsk museum.

Museet skal formidle sammenhengen mellom teknologi, medisin og kultur over tid, i tillegg til å gi innsikt i grunnprinsippene for moderne teknologiske prosesser og produkter som i dag omgir oss. Vårt vitensenter illustrerer de fysiske lovers grunnprinsipper gjennom tilbud om lekende læring via interaktive installasjoner.

Museets største utfordring er å være brobygger mellom fragmentert ekspertkunnskap på den ene siden og offentligheten i bred forstand på den andre.

Norsk Teknisk Museum har tidligere hatt utstillingslokaler i Vikingskipmuseet på Bygdøy, og i Fyrstikkalléen på Etterstad. Dagens museumsbygg ble offisielt åpnet på Kjelsås i mai 1986. Her disponerer museet 20 700 kvadratmeter. Det inkluderer utstillingslokaler og kontorer, lager og magasiner, verksteder og bibliotek.

Se museets hjemmesider for åpningstider på fridager og helligdager.

Kontaktinformasjon

www.tekniskmuseum.no

Besøksadresse Kjelsåsveien 143, 0491 Oslo
Postadresse Kjelsåsveien 143, 0491 Oslo
 
Epost
post@tekniskmuseum.no
Telefon
(+47) 22 79 60 00
Telefaks
(+47) 22 79 61 00

Last ned visittkort
Internettopplysningen - io.no Om oss Cookies