IO.NO

Fullversjon Nytt søk
Nordic International Support Foundation - NIS

NIS har som formål å arbeide med freds- og forsoningstiltak i områder med krig og konflikt, samt arbeid med institusjonsutvikling, sosiale tiltak og konfliktløsning.

Vis i kart
21 39 60 37
post@nis-foundation.org www.nis-foundation.org

Mer informasjon

NIS samarbeider med nasjonale myndigheter og andre relevante aktører for å kunne bistå i å løse kortsiktige akutte problemer og med det legge grunnlaget for bedre politisk utvikling. Mange fattige land med krig og konflikter preges av svake og illegitime politiske regimer. De har ofte liten kompetanse og kapasitet til å møte utfordringene de står overfor. I den grad de mottar internasjonal bistand og støtte mangler de egen styrke til å kunne nyttiggjøre seg denne på en effektiv og politisk relevant måte. På kort sikt medfører dette at volden fortsetter, konflikter vedlikeholdes og overgangen til en mer stabil politisk utvikling utsettes. I slike situasjoner er det derfor viktig at myndighetene kan motta støtte som bedre istandsetter dem til å (1) forhindre vold, krig og konflikt, (2) legge grunnlaget for bedre politisk utvikling og (3) imøtekomme folks behov og interesser.

Relevante tiltak vil være:

  • Rådgivning til sentrale myndigheter (politikk, økonomi, planlegging mm)
  • Bindeledd mellom landets myndigheter og det internasjonale samfunn (nasjonale myndigheters muligheter og prioriteringer, vs. internasjonale forventninger og krav)
  • Oppbygging/ styrking av nasjonale institusjoner (støtte til utvalgte departementer, etablering av bistands/ nødhjelpskoordinering)
  • Kortsiktige tiltak for å vise myndighetenes politiske vilje til endring (tiltak for å mobilisere utvalgte målgrupper; kvinner, ungdom, etniske/religiøse grupper mm).

Kontaktinformasjon

www.nis-foundation.org

Besøksadresse Akersgata 73 B, 0180 Oslo
Postadresse Postboks 9025 Grønland, 0133 Oslo
 
Epost
post@nis-foundation.org
Telefon
(+47) 21 39 60 37
Mobiltelefon
(+47) 952 87 950

Last ned visittkort
Internettopplysningen - io.no Om oss Cookies