IO.NO

Fullversjon Nytt søk

Momarken Toto AS

På anlegget finner du et topp moderne treningsanlegg med hyperrask løpsbane, velpreparerte treningsløyper, bakkeløype og rettbane.

Vis i kart
69 89 80 01
firmapost.momarken@rikstoto.no www.momarken.no

Mer informasjon



Momarken Travbane ligger idyllisk til ved Mysen, og har en ypperlig geografisk plassering når man tenker på startmulighetene for DIN hest. Innenfor en radius på 30 mil har man tilgang til følgende travbaner i Norge og Sverige: Bjerke, Drammen, Biri, Jarlsberg, Klosterskogen, Årjäng, Arvika, Åmål, Färjetsad og Åby. Man har tilgang til mer enn 500 løpsdager - 5000 startmuligheter. På anlegget finner du et topp moderne treningsanlegg med hyperrask løpsbane, velpreparerte treningsløyper, bakkeløype og rettbane.

Momarken Travmuseum ble åpnet i 1999 som det første og hittil eneste i sitt slag i Norge. Det ble etablert som en del av av et interregprosjekt i nært samarbeid med Nordiska Travmuseet i Årjäng. Det Norske Travselskap var også med på finansieringen.

Målet for museet er å vise utviklingen av travsporten i Norge fra ”uskyldig” kappkjøring på isen til dagens milliardbedrift. Hovedfokus er lagt på utviklingen knyttet til området rundt Momarken, men den utviklingen er illustrerende for hele landet. Av den grunn jobber vi nå for at museet skal få status som riksanlegg for hele Norge.

Trinn 1, som altså ble åpnet i 1999, inneholder blant annet landets første startvogn, en gedigen premiesamling, en veterinærutstilling, en samling drakter og andre travrelikvier, i tillegg til en rekke bilder. Flere av banens mest sentrale løp fra de siste 30 år kan vises på video.

I 2006 åpnet trinn 2 med presentasjoner av flere av banens profiler, både 2- og 4-beinte. Videre finnes en sulkysamling som viser utviklingen gjennom en hundreårsperiode og et bibliotek med det meste av travsportslitteratur utgitt i Norge.

Museet er selvinstruerende, og det arbeides med tilrettelegging av undervisningsopplegg til bruk i grunnskole og videregående skole.

Momarken Toto AS holder til på besøksadressen Skofterudveien 12, 1850 Mysen. Foretaket ble startet i 1997-01-28 og registrert i brønnøysund-registrene 1997-02-04 og som et Aksjeselskap. Momarken Toto AS driver i bransjene "Spill og lotteri" og "Travbaner". Foretaket har 7 registrerte ansatte.

Du kan ta kontakt med Momarken Toto AS på telefon 69 89 80 01, ved å eller besøke deres hjemmeside. Er noe feil på oppføringen? Si ifra eller logg inn og rediger detaljene.

Kontaktinformasjon

www.momarken.no

Besøksadresse Skofterudveien 12, 1850 Mysen
Postadresse Postboks 174, 1851 Mysen
 
Epost
firmapost.momarken@rikstoto.no
Telefon
(+47) 69 89 80 01
Telefaks
(+47) 69 89 26 35

Last ned visittkort
Internettopplysningen - io.no Om oss Cookies