IO.NO

Fullversjon Nytt søk
Lunde Gårdsbarnehage AS

Muligheter rett utenfor gjerdet.

Vis i kart
61 19 51 49
lundegaards@barnehage.no http://lundegaards.barnehage.no/

Mer informasjon

Barnehagen har eget fjøs, med egne dyr som barna er med og steller. Små grupper av barn har ansvaret for fjøsstellet hver sin uke sammen med en voksen. Det er egne redskaper i små størrelser og barna er med på alle oppgavene og får ansvar etter alder og modenhet. Dette er veldig populært og barna gir tydelig uttrykk for at de liker å være til nytte og kunne gjøre et stykke arbeid for dyra.

Barnehagen har egne dyr. Flere ganger i året har vi klekket fram kyllinger, som vi følger hele veien fra egget kommer ut av høna til kyllingen har blitt høne selv og legger egg. hele prosessen får barna være med på. Barnehagen har også hatt kopplam, på våren, som vi flasker opp og barna får et helt spesielt forhold til. Mange år med barnehagedrift viser at barna blir glade i dyra og gir dem mye omsorg.

Barna får være med i fjøset og plukke egg, gi dyra mat, måke møkk og kose og klappe på dyra. Vi har to fjøs på gården som vi besøker jevnlig. Oksene reiser seg og kommer bort til oss når vi kommer inn i fjøset, og det samme skjer hos sauene i sauefjøset. Hestene er godt vandt til barn og setter pris på litt stell og kanskje en luftetur med barna på ryggen eller etter i vogn og slede. En liten shetlandsponni har vi også i barnehagen, som barna kan ri og stelle med. På regnværsdager kan vi hoppe i høyet, det er en populær aktivitet blandt både store og små. Barna er ivrig etter å få være til nytte og jobbe. Bonden, Ole, er populær og barna vil gjerne hjelpe til der de kan. Vi får være med på potetopptaking, steinplukking, vedhogst og andre oppgaver som dukker opp på en gård, da opplever barna at de kan være til nytte. De lærer også å se sammenhenger, som for eksempel at etter saueparring blir det lamming, og etter tømmerhogst må vi plante nye trær.

Om våren planter vi i grønnsakshagen, hvor vi har både gulerøtter, sukkererter og mye annet godt. Barna er med på hele prosessen fra såing om våren, senere høster vi inn avlingen og vi lager grønnsakssuppe over bålet.

Kontaktinformasjon

http://lundegaards.barnehage.no/

Besøksadresse Rosetvegen 72, 2830 Raufoss
Postadresse Rosetvegen 72, 2830 Raufoss
 
Epost
lundegaards@barnehage.no
Telefon
(+47) 61 19 51 49

Last ned visittkort
Internettopplysningen - io.no Om oss Cookies