IO.NO

Fullversjon Nytt søk

Lie Nielsen N Bakeri - Konditori

Vis i kart
55 20 65 00
post@lienielsen.no www.lienielsen.no

Mer informasjon

Vår familiebedrift har i løpet av tre generasjoner opparbeidet seg en solid erfaring innen bakeri og konditorifaget. Det var min bestefar, Nils Lie-Nielsen, som etablerte firmaet i 1908. Han var seilskuteskipper som kom fra Grimstad på Sørlandet. Han fant seg en jente fra Skudesnes som han giftet seg med, og sammen kjøpte de et konkurs bakeri i Nye Sandviksveien. Han var en dyktig selger og kjente de fleste på båtene ved den travle havnen i Bergen. På den tiden var tørket skipsbrød og kavring en livsnødvendighet for sjømenn som seilte på de store hav. Det var salg av dette, i tillegg til drift av bakeriet i Nye Sandviksvei som var deres levebrød helt til min far, Olav Lie Nielsen, overtok like før krigen.

Krigen kom og min far kom seg gjennom den selv om det var vanskelig. Etter krigen begynte han å spesialisere seg på kavring og kringler, og startet med leveranser av disse produktene til små og store kolonialforretninger, ikke bare i Bergen, men også rundt om i landet, samt tradisjonelt bakeri/ konditoriutsalg i butikken min bestefar hadde etablert.

Jeg bodde i barndommen i samme hus som bakeriet, derfor ble det å jobbe og hjelpe til en naturlig del av min oppvekst.

I ungdomsårene var jeg usikker på om faget var det rette for meg, men etter endt militærtjeneste begynte jeg litt tilfeldig å jobbe i bakeriet. Gleden og interessen for selve faget og driften kom etter hvert, derfor tilegnet meg nødvendig økonomisk og praktisk utdannelse.

På 70-tallet utvidet vi med flere butikker, og min faglige interesse for konditorfaget økte. Volumøkningen sørget for at lokalene i Nye Sandviksvei ble for små og lite egnet. Jeg overtok familiebedriften på papiret i 1980, men hadde allerede stått for driften i 5-6 år før dette.

I 1986 kjøpte vi større og bedre lokaler på Kronstad, hvor vi har holdt hus siden . Etter hvert er også disse lokalitetene blitt for liten for oss og vi er derfor på utkikk etter større lokaler for å kunne møte en stadig økende etterspørsel etter våre velrenommerte varer.

Vi har i dag 6 butikker/ serveringssteder. Vi er ca 40 årsverk. Vi omsatte for 27 mill i 2006

Kontaktinformasjon

www.lienielsen.no

Besøksadresse Bjørnsons gate 36, 5052 Bergen
Postadresse Bjørnsons gate 36, 5052 Bergen
 
Epost
post@lienielsen.no
Telefon
(+47) 55 20 65 00

Last ned visittkort
Internettopplysningen - io.no Om oss Cookies