IO.NO

Fullversjon Nytt søk

Kokstad Kiropraktorklinikk

Vis i kart
971 79 379
halvorsenkiro@gmail.com http://kokstadkiro.no/

Mer informasjon

Vår oppgave er å hjelpe mennesker med muskelskjelettplager så langt det er mulig uten bruk av medikamenter eller kirurg.

Kiropraktikk omfatter diagnostikk, behandling og forebyggelse av lidelser i nerve-muskel-skjelett-systemet. Kiropraktikk som behandlingsmetode har som hovedmålsetting å gjenopprette normal funksjon i bevegelsesapparat og nervesystem når feilfunksjoner har oppstått. Ordet kiropraktikk er av gresk opprinnelse og betyr å behandle med hendene. Kiropraktikkens historie startet for drøyt 100 år siden i USA da kiropraktikkens grunnlegger, D.D. Palmer ( 1845 - 1914) postulerte den første kiropraktiske sykdomsteori ved å sette ryggsøylens funksjon i sammenheng med nervesystemets integritet.

Norge fikk sin første kiropraktor i 1922, og Norsk Kiropraktorforening ble stiftet 1935 og har idag ca 300 aktive medlemmer. Profesjonen er i sterk vekst med over 150 studenter under utdanning.

Gjennom årene har kiropraktikken utviklet seg i takt med tiden til en moderne kunnskapsbasert helseprofesjon med muskel-skjelettlidelser som hovedvirkeområde. Parallelt har kiropraktikk i stadig økende grad blitt integrert i det etablerte helsevesen generelt og på områdene forskning og utdanning.

Offentlig godkjenning (autorisasjon) av kiropraktorer ble vedtatt av Stortinget i 1988 og kiropraktor er en beskyttet tittel med status som primærkontakt med selvstendig behandler- og diagnoseansvar innen sitt virkeområde på linje med leger, tannleger og psykologer innen sine repsektive fagområder

Kontaktinformasjon

http://kokstadkiro.no/

Besøksadresse Lindås Senter, 5955 Lindås
Postadresse Kokstadflaten 4, 5257 Kokstad
 
Epost
halvorsenkiro@gmail.com
Telefon
(+47) 971 79 379
Mobiltelefon
(+47) 483 60 266

Last ned visittkort
Internettopplysningen - io.no Om oss Cookies