Fagkunnskap og håndverk er en god miks av teoretisk bakgrunn og praktiske ferdigheter. Selv om det moderne bakerier i stor grad er preget av mekanisering og automatisering, er det fortsatt mange som ivaretar de håndverksmessige kvaliteter og tradisjoner. Kunnskap går i arv fra mester til lærling. Ved denne overføringen av kunnskap og ved utøvelse av faget, sørger våre medarbeidere for at faglig stolthet blir stimulert og at kvaliteten holdes i hevd.
I vår travle hverdag er det lett å tro at kundene søker etter det enkle, raske og rimelige. Det gjør selvsagt også mange. Likevel er flere villige til å betale litt ekstra for å få noe som er spesielt, og velger bakverk som bare håndverksbakeren klarer å levere. Særlig til merkedager, sammenkomster og når det skal gjøres ekstra stas på noen er det stadig mer vanlig å velge håndverk også innen bakverk.
Kjelstad Bakeri AS holder til på besøksadressen Kraby næringspark, 2857 Skreia. Foretaket ble startet i 15.08.1954 og registrert i brønnøysund-registrene 15.05.1989 og som et Aksjeselskap. Kjelstad Bakeri AS driver i bransjen “Bakerier og konditorier”. Foretaket hadde 100 registrerte ansatte pr. desember 2010.