IO.NO

Fullversjon Nytt søk

Høvringen Aktivitetsselskap AS

Vis i kart
61 24 14 44
post@hovringen.no www.hovringen.no

Mer informasjon

Vi anbefaler å ta deg en tur til Høvringen i vinter. Flotte løyper både i høyfjell og skog. Hotell, fjellstuer, hytter og leirskole står klar til å ønske deg velkommen! Fjellgrenda Høvringen ligger på 1000 moh nord i Gudbrandsdalen (25 km fra Otta) og er porten til Rondane Nasjonalpark fra vest. Området er kjent for et stabilt klima og et variert turterreng. Rondane er Norges første nasjonalpark. Høvringen er lett tilgjengelig sommer og vinter, både med privatbil og offentlige kommunikasjonsmidler.

Høvringen var opprinnelig en av Norges største setergrender med over 30 setrer i drift på det meste. De første turistene tok inn på setrene i 1880 årene og dette ble begynnelsen på den turistnæringen som i dag preger området.

 

Høvringen og Rondane har satt sine spor i norsk kulturhistorie. På sin ferd gjennom Gudbrandsdalen var P. Chr. Asbjørnsen gjest på Høvringen i 1842. Oppholdet ga bakgrunnen for historien om Peer Gynt som møtte både bøygen og trollpakk i Rondane. Asbjørnsens eventyr "Reensdyrjagd ved Rondane" dannet 20 år senere grunnlaget for Henrik Ibsens drama "Peer Gynt".

 

Kristin Lavransdatter i Sigrid Undsets kjente romanverk får i "Kransen" være med sin far til fjells. Høvringen blir her skildret med en stemning av eventyr og overtro. Åsmund Olavson Vinje har gitt Rondane en sentral plass i "Ferdaminne". Senere tonesatte Edvard Grieg hans dikt "Ved Rondane". Erik Werenskjold, Hans Gude og ikke minst Harald Sohlberg, fant motiv til kjente maleri i Rondane. "Vinternatt i Rondane" har blitt valgt til Norges nasjonalmaleri.

Høvringen Aktivitetsselskap AS holder til på besøksadressen Ola Dahls gate 1, 2670 Otta. Foretaket ble startet i 1987-10-27 og registrert i brønnøysund-registrene 1991-09-08 og som et Aksjeselskap. Høvringen Aktivitetsselskap AS driver i bransjene "Alpinanlegg" og "Turistkontorer". Foretaket har ingen registrerte ansatte.

Du kan ta kontakt med Høvringen Aktivitetsselskap AS på telefon 61 24 14 44, ved å eller besøke deres hjemmeside. Er noe feil på oppføringen? Si ifra eller logg inn og rediger detaljene.

Kontaktinformasjon

www.hovringen.no

Besøksadresse Ola Dahls gate 1, 2670 Otta
Postadresse Ola Dahls gate 1, 2670 Otta
 
Epost
post@hovringen.no
Telefon
(+47) 61 24 14 44
Mobiltelefon
(+47) 466 86 500
Telefaks
(+47) 61 23 59 52

Last ned visittkort
Internettopplysningen - io.no Om oss Cookies