IO.NO

Fullversjon Nytt søk

Hornindal Kommune Utviklingsetat

916 65 588
post@hornindal.kommune.no www.hornindal.kommune.no

Mer informasjon

Hornindal kommune ligg i det nordaustre hjørnet av Sogn og Fjordane fylke og grensar til Møre og Romsdal fylke med kommunane Stranda, Ørsta og Volda som naboar i nord og aust. Når Kvivsvegen kjem i 2011, tek det ein halv time å køyre fergefritt til Volda. I eige fylke grensar kommunen til Eid i vest og til Stryn i sør.

Med eit areal på om lag 190 km2 og eit folketal på rundt 1200, er kommunen ei av dei minste i fylket. I vest ligg Hornindalsvatnet, vel 50 km2, den største innsjøen på Vestlandet, og den djupaste i Europa - 514 m djup.

Frå kommunesenteret Grodås i austenden av vatnet går eit breitt og ope dalføre 14 km austover til Møre grense. Dalen har vore ein viktig gjennomfartskorridor mellom dei to nabofylka, også Den Trondhjemske postvegen gjekk gjennom Hornindal. Hornindal er ikkje så trong og vill som ein del andre dalar i Indre Nordfjord, men liknar meir på ein open austlandsdal. Frå dalbotnen går liene slakt over i fjella ikring.

Fleire mindre dalføre skjer seg ut frå hovuddalen og gjev rom for seter- og hyttegrender. Lagleg terreng og gode snøtilhøve skaper gode mulegheiter for tur- og skiaktivitetar.

Folkesetnaden i kommunen finn ein i hovuddalføret og langs vatnet, særleg då langs Kjøsapollen, ein sidearm av Hornindalsvatnet.

Hornindal Kommune Utviklingsetat holder til på besøksadressen 6763 Hornindal. Foretaket ble startet i 1988-04-01 og registrert i brønnøysund-registrene 1996-09-01 og som et Orgl. Hornindal Kommune Utviklingsetat driver i bransjene "Anleggstjenester (drift og vedlikehold) ", "Brannvern", "Offentlig administrasjon", "Offentlig administrasjon - Bolig og eiendom", "Offentlig administrasjon - Helse" og "Offentlig administrasjon - Sosiale tjenester". Foretaket har 29 registrerte ansatte.

Du kan ta kontakt med Hornindal Kommune Utviklingsetat på telefon 916 65 588, ved å eller besøke deres hjemmeside. Er noe feil på oppføringen? Si ifra eller logg inn og rediger detaljene.

Kontaktinformasjon

www.hornindal.kommune.no

Postadresse Postboks 24, 6761 Hornindal
 
Epost
post@hornindal.kommune.no
Telefon
(+47) 916 65 588
Telefaks
(+47) 57 87 98 01

Last ned visittkort
Internettopplysningen - io.no Om oss Cookies