IO.NO

Fullversjon Nytt søk
Hoff Skiferlegging
Vis i kart
926 88 343
post@skiferlegging.no www.skiferlegging.no

Mer informasjon

Norsk skifer...
  • Er det ypperste av norske byggevarer

  • Er tidløs i form og farge

  • Er blant de mest slitesterke materialer du kan skaffe deg

  • Bringer naturen inn i huset, skaper trivsel i hagen eller på terrassen.

  • Er en varig og god investering som vil øke verdien på hus og hytte

Hva er skifer? Skifer er en bergart som lett lar seg spalte i tynne flak eller skiver. Det finnes en rekke typer skifer i varierende farger, hvor de ofte får navn etter geografisk opptreden eller dominerende mineral i bergarten. Skifer dannes ved omvandling og deformasjon. I Norge er de fleste skifrer knyttet til den kaledonske fjellkjede, hvor de kan være omvandlet fra sand og leire. I steinalderen brukte de skifer til våpen og redskap. I dag har bergarten stor betydning ved utvendig og innvendig bekledning av hus.

Skiferlegging Ottaskifer blir i dag hovedsaklig tatt ut fra bruddene på Pillarguri og Høgseter på Otta i Gudbrandsdalen.

Pillarguriskiferen har en helt unik overflate, som er blank og bølgende og mønster av mineralene glimmer, granat og hornblende. Ottaskifer er en koksgrå/sort fylittskifer som egner seg spesielt godt til tak, trapper, gulv, uteplasser m.m.

Leveres også med finslipt overflate for bruksområdene gulv, benkeplater, bordplater, trapper m.m. i interiør. Ottaskifer har gjennom flere hundre år blitt benyttet til taktekking og hageheller. De gamle takene er et godt bevis på hvor slitesterkt skiferen er. I de senere år har det blitt mer og mer populært å bruke innendørs. Nye bearbeidingsmetoder har gjort det mulig både å slipe og børste overflaten.

Villskifer Vebjørn Hoff har gjennom mange år spesialisert seg på design av villskifergulv og -vegger. Skiferen er fra naturens side godt egnet for bearbeiding med skifersaks som betjenes med håndmakt. Se bilde til høyre »>

Hvert enkelt gulv/vegg får sitt særpreg, da det er steinens naturlige fasong som bestemmer mønsteret. Ved design av det enkelte prosjekt, må man nøye vurdere hvordan fugesystemet bygges opp. Årsaken til dette er at det ferdige arbeidet skal gi et rolig, helhetlig preg.

Villskifer egner seg svært godt sammen med tradisjonelle materialer som tømmer og treverk, men erfaring viser at det er like velegnet sammen med moderne design og arkitektur. Et velkomponert villskifergulv er prikken over i’en i et moderne kjøkken med elementer av børstet stål og glass.

Mørk, rust eller litt av hvert? Pillarguriskifer finnes både i mørk og rust. Når det gjelder fargevalg for ditt gulv, avhenger det av din egen smak, øvrig interiør og plassering. Som en hovedregel anbefales å velge et fargekombinasjon der det er mørk stein som basis med innslag av rust. Årsaken til dette er at for mye blanding av farger vil skape et urolig inntrykk av gulvet. Dersom det er ønskelig å benytte mange farger, for eksempel på en vegg/brannmur, da bør fargene samles for å skape et helhetlig bilde.

Kontaktinformasjon

www.skiferlegging.no

Besøksadresse Ottbragdgata 14, 2670 Otta
Postadresse Ottbragdgata 14, 2670 Otta
 
Epost
post@skiferlegging.no
Telefon
(+47) 926 88 343
Mobiltelefon
(+47) 926 88 343
Telefaks
(+47) 61 23 59 52

Last ned visittkort
Internettopplysningen - io.no Om oss Cookies