IO.NO

Fullversjon Nytt søk

Hilmar AS

Hilmar festivalen er en kultur/musikk festival i Steinkjer som starter første uka i September.

Vis i kart
928 40 553
tove@hilmarfestivalen.no www.hilmarfestivalen.no/

Mer informasjon

Hilmar Alexandersen var frå Egge i Steinkjer kommune, Nord-Trøndelag. Han var fødd 22. november 1902 og døydde 28. april 1993.

Hans glimrande felespell gjorde han til ein av dei største folkemusikarane i Norge og Norden på 1900-talet. Begge foreldra hans song og tralla slåttar som Hilmar høyrde i sin barndom. Tonearven frå foreldra er kjenneteikna ved bruken av reine naturtonar og den ekte speleglede og tonekjensle han viste i spelet sitt.

Hilmar var sterkt forankra i det tradisjonelle, samtidig som han viste interesse og evner for det nyskapande og eksperimentelle. Dette galdt både i form og innhald, sjølve musikken så vel i solo som samspel. Hilmar skapte ny tradisjon med si sterke formidling. Han var både underhaldar og spelemann, åleine eller i samspell med andre musikarar.

Plateinnspelingane med P.A. Røstad og hans orkester er kjente og kjære for heile gammeldans-Noreg. Gjennom mange år var han fast bidragsyter til NRK sitt folkemusikkarkiv og til Folkemusikkhalvtimen. Med sin heilt spesielle tone har Hilmar for alltid skrive seg inn i norsk musikksoge.

Hilmar AS holder til på besøksadressen Jakob Weidemanns gate 9, 7713 Steinkjer. Foretaket ble startet i 2011-03-02 og som et Aksjeselskap. Hilmar AS driver i bransjen "Festivaler". Foretaket har 1 registrert ansatt.

Du kan ta kontakt med Hilmar AS på telefon 928 40 553, ved å eller besøke deres hjemmeside. Er noe feil på oppføringen? Si ifra eller logg inn og rediger detaljene.

Kontaktinformasjon

www.hilmarfestivalen.no/

Besøksadresse Jakob Weidemanns gate 9, 7713 Steinkjer
Postadresse Jakob Weidemanns gate 9, 7713 Steinkjer
 
Epost
tove@hilmarfestivalen.no
Telefon
(+47) 928 40 553
Mobiltelefon
(+47) 915 51 746

Last ned visittkort
Internettopplysningen - io.no Om oss Cookies