IO.NO

Fullversjon Nytt søk

Hamam AS

Ekte Tyrkisk bad "Hamam" i Trondheim.

Vis i kart
72 60 17 20

Mer informasjon

Norges første komplette og originale Hamam har åpnet på Flatåsen! Spa, massasje, kroppsskrubb, avslapning, velvære… Ta kontakt på telefon eller mail for å bestille en nytelse uten sidestykke. Vi kan også sy sammen unike pakker for utdrikningslag, bedrifter og lukkede selskap

Tyrkisk bad (tyrkisk: hamam) er den tyrkiske varianten av dampbad. Hamamı har spilt en viktig rolle som sosial møteplass og sted for rituell rensing i tyrkisk kultur siden osmansk tid. Tyrkiske badehus kan ha en monumental utforming og representere høydepunkter i osmansk arkitektur – eller de kan være enkle og praktiske innretninger.

Et typisk hamam består av tre rom. Det første – camekan – tilsvarer det romerske apoditarium. Det tjener som resepsjon og omkledningsrom, og et sted for avslapning og te etter badet. Gjesten kommer deretter inn i soğukluk (romernes tepidarium), som er et middels temperert rom. Lengst inn ligger det varme rommet –hararet – som tilsvarer det romerske calidarium.

Camekanet er vanligvis den mest monumentale delen av et hamam; det består som regel av et stort, firkanta rom med et hvelva tak og en fontene i midten. Langs veggene er det oppmurte benker der de badende legger igjen klærne. Soğukluk er ofte ikke mer enn en gjennomgang, men det er også vanlig å plassere vaskeservanter og dusjer her. Hararet er den delen som ofte har det vakreste interiøret. Midt i rommet er det vanligvis en plattform av marmor – göbetaşi – som varmes opp av et ildsted i fyrrommet under – külhan.

Hamam AS holder til på besøksadressen Øvre Flatåsveg 4 D, 7079 Flatåsen. Foretaket ble startet i 2014-02-25 og som et Aksjeselskap. Hamam AS driver i bransjen "Massasje". Foretaket har 2 registrerte ansatte.

Du kan ta kontakt med Hamam AS på telefon 72 60 17 20. Er noe feil på oppføringen? Si ifra eller logg inn og rediger detaljene.

Kontaktinformasjon

Besøksadresse Øvre Flatåsveg 4 D, 7079 Flatåsen
Postadresse Øvre Flatåsveg 4 D, 7079 Flatåsen
 
Telefon
(+47) 72 60 17 20

Last ned visittkort
Internettopplysningen - io.no Om oss Cookies