IO.NO

Fullversjon Nytt søk

Gestaltsenter.No

Terapi i Oslo, Gestaltsenter.no, hjelper deg med dine prosesser, samtaleterapi og livsmestring, sorg

Vis i kart
915 42 757
ac@gestaltsenter.no www.gestaltsenter.no

Mer informasjon

Terapien er basert på å møte deg som klient i det som er, og bearbeide prosessen her og nå!

Hvordan jobber en gestaltpsykoterapeut?

Gestaltterapi er en samtaleterapi hvor terapeuten er opptatt av hele mennesket: tanker, følelser og kroppsuttrykk.

I gestaltterapi er forholdet mellom klient og terapeut viktig. Terapeuten er ikke objektiv eller nøytral, men er selv villig til å gå klienten i møte i et JEG - DU forhold. Det betyr at det er viktig for terapeuten å bearbeide egne uferdige opplevelser for å kunne være tilgjengelig for det klienten trenger. Gestaltterapi bygger på den tro at økt erkjennelse om seg selv skjer i øyeblikket, i situasjoner der klient og terapeut møtes. Terapeuten bruker metoder for å bevisstgjøre klienten på egne følelser, reaksjoner og handlinger. Det gir klienten mulighet til tydeligere å erkjenne og se seg selv og sine valg. Gestaltterapi kan brukes til bearbeidelse av tidligere uferdige opplevelser (som blir kalt uavsluttede gestalter), kriser, og i egenutvikling. Gestaltterapiens historie og filosofi Ordet gestalt kan oversettes med et meningsfylt hele. Gestaltterapi er en retning innen den humanistiske psykologien, og bygger på gestaltpsykologiske teorier og ideer fra eksistensiell – fenomenologisk filosofi.

Gestaltterapi bygger på eksistensialismen. Terapiformen baserer seg på at vi er selvstendige individer; ansvarlige for egen valg og handlinger innenfor de begrensninger livet gir. Metoden som benyttes kalles fenomenologi. Den bygger på forholdet mellom klient og terapeut, og fokuserer på å møte klienten på dennes premisser - uten å tolke eller dømme.

Gestalt er en retning innen humanistisk psykologi, blant annet basert på gestaltpsykologisk forskning som hadde sitt gjennombrudd omkring 1.verdenskrig. Terapiformen ble videreutviklet av Fritz Perls i 50årene og er nå en del av de mest anvendte psykoterapiformer i Europa

Kontaktinformasjon

www.gestaltsenter.no

Besøksadresse Sporveisgate 29, 0354 Oslo
Postadresse Dybwads gate 3 B, 0367 Oslo
 
Epost
ac@gestaltsenter.no
Telefon
(+47) 915 42 757
Mobiltelefon
(+47) 915 42 757

Last ned visittkort
Internettopplysningen - io.no Om oss Cookies