IO.NO

Fullversjon Nytt søk

Eli Storbekken

Eli Storbekken er en av de mest etablerte og erfarne folkesangerne i Norge!

Vis i kart

Mer informasjon

Hun har en lang og variert karriere innen den vokal folkemusikken, og samarbeider med musikere innen ulike sjangere. Har medvirket på festivaler i Norden og representert Norge i Russland, Ukraina, USA, Quatar og Østen. På 1990 tallet turnerte hun i flere år med gruppa “Det Syng” med Agnes Buen Garnås, Anne Marit Jacobsen, Sinikka Langeland og Halvor Håkanes. De ga ut Cd-en “Ballader på vandring”.

I 1998 var hun med og etablere “Kvedar” et stort nordisk vokal- og danseensemble som turnerte i alle de nordiske land fram til 2004. Er primus motor for “Latino Folk Joik” som holder skolekonserter og konserter på festivaler og arrangement hvor mangfoldighet er tema.

Hun har gitt ut 4 soloplater og boka ” Nattergalen” i 2000. Medvirket på 13 innspillinger og vært med en rekke radio- og tvprogram fra 1980-tallet. Solist for Hedmarken symfoniorkester i 2011. Musikalsk leder for Oslos eneste friluftspill ” Svartedauen” fra 2002-2008.

Leder for seminarer med kurs og konserter i regi av Norsk Kvedarforum og ” Lur og lokkestevnet” som arrangerers på sommeren i Nord-Østerdalen. Underviser ved Ole Bull Akademiet, Voss og på Musikkvitenskap ved UiO i Oslo. Holder en rekke kurs og underviser barn, unge og voksne i i folkesang.

Ble i 2009 vinner av Folkelarmprisen i kategorien Gruppe for CD utgivelsen MAROS. Har mottatt priser som: Norwegian folk music avards 2009. I 2011 fikk hun Rolf Gammlengprisen fra Fond for Utøvende Kunstnere og Tolgaprisen.

Har vært med i redaksjonsrådet for boka “Sang i Norge” 2008 hvor hun har sunget inn 50 sanger.

Latino Folk Joik

Latino Folk Joik er et internasjonalt folkemusikkprosjekt som spenner vidt i musikalsk utfoldelse.

Musikken har i seg elementer fra det urnorske og samiske tonebildet, ballader og slåttestev til den rytmisk latinomusikken !

I konserten får publikum høre joik, stev, strupesang og tralling. Fra chilenske cueca og det særegne strengeinstrumentet charango fra Andesfjellene, til samba og andre rytmer fra Brasil. Her blir publikum tatt med til den ”norske fjellheimen, den samiske tundraen” og latinsk musikk med humor og rytme. Konsertens varighet ca.60 min.

Gruppa holder også worshop og konserter for barn og unge. ” En konsert som både gleder og overrasker med blanding av toner og rytmer. Publikum var svært begeistret over konserten” (Ragne H. Harvigen, Glomdalsmuseet, Elverum.)

Latino Folk Joik har holdt en skolekonserter i regi av Den kulturelle skolesekken og ABM- utvikling i Oslo, Akershus og Hedmark Fylke. De har holdt en rekke konserter i fora med flerkulturelle og etniske temaer. I regi av Samspill, MS Innvik, festivalen Riddu Riddu, Josefine Visescene, Maihaugen, Lillehammer, Glomdalsmuseet, Elverum etc.

Kontaktinformasjon

Besøksadresse Amtmann Meinichs gate 6, 0482 Oslo
Postadresse Amtmann Meinichs gate 6, 0482 Oslo
 

Last ned visittkort
Internettopplysningen - io.no Om oss Cookies