IO.NO

Fullversjon Nytt søk

Dybvik Jakob Og Johan AS

KLIPPFISK I SÆRKLASSE

Vis i kart
70 19 99 80

Åpningstider ( i dag: )

Mandag
09:00 - 15:00
Tirsdag
09:00 - 15:00
Onsdag
09:00 - 15:00
Torsdag
09:00 - 15:00
Fredag
09:00 - 15:00
Lørdag
Søndag
dybvik@dybvik.no www.dybvik.no

Mer informasjon

Klippfisk

Klippfisk er saltet og tørket torsk, men lange, brosme og sei blir også brukt. Klippfisk ble før i tiden tørket på klippene derav navnet. I dag foregår tørkingen innendørs i varmlufts tørkeanlegg. Fisken blir hodekappet, sløyd, renset, vasket og flekket ned til sporen. Sidene brettes ut. Fisken legges i stabler med salt i mellom lagene. Etter 2-3 uker er den saltmoden og da blir den tørket. Det er bare vannet som fjernes, og fisken beholder alle sine verdifulle næringsstoffer. Klippfisk selges hel eller oppskåret og pakket i pakninger på 1/2 – 1 kg. Du kan også få kjøpe pakker med skinn- og beinfrie stykker. Oppbevares tørt og kjølig ved 2 - 5 grader, og har da en holdbarhet på mange måneder. Ordet bacalao betyr torsk på spansk og brukes både om salt torsk, klippfisk og om den ferske torsken.

Kontaktinformasjon

www.dybvik.no

Besøksadresse Tingstadvika 5, 6035 Fiskarstrand
Postadresse Tingstadvika 5, 6035 Fiskarstrand
 
Epost
dybvik@dybvik.no
Telefon
(+47) 70 19 99 80
Telefaks
(+47) 70 19 99 90

Last ned visittkort
Internettopplysningen - io.no Om oss Cookies