Klippfisk
Klippfisk er saltet og tørket torsk, men lange, brosme og sei blir også brukt. Klippfisk ble før i tiden tørket på klippene derav navnet. I dag foregår tørkingen innendørs i varmlufts tørkeanlegg. Fisken blir hodekappet, sløyd, renset, vasket og flekket ned til sporen. Sidene brettes ut. Fisken legges i stabler med salt i mellom lagene. Etter 2-3 uker er den saltmoden og da blir den tørket. Det er bare vannet som fjernes, og fisken beholder alle sine verdifulle næringsstoffer. Klippfisk selges hel eller oppskåret og pakket i pakninger på 1/2 – 1 kg. Du kan også få kjøpe pakker med skinn- og beinfrie stykker. Oppbevares tørt og kjølig ved 2 - 5 grader, og har da en holdbarhet på mange måneder. Ordet bacalao betyr torsk på spansk og brukes både om salt torsk, klippfisk og om den ferske torsken.