IO.NO

Fullversjon Nytt søk
Diabetesforbundet Sør Trøndelag
Vis i kart
23 05 18 00
ronni@netcom.no www.diabetes.no

Mer informasjon

I Norge har i dag rundt 375.000 personer diabetes.

Av disse har rundt 25.000 type 1-diabetes, mens resten har type 2-diabetes.

Rundt halvparten av dem med type 2-diabetes har ennå ikke fått diagnosen,

og lever i dag med diabetes uten selv å vite om det.

Diabetes mellitus er vår vanligste stoffskiftesykdom. Diabetes er en kronisk sykdom som skyldes mangel på hormonet insulin og/eller nedsatt insulinvirkning (insulinresistens). Man tror at sykdommen har eksistert like lenge som menneskeheten selv. Vi kjenner beskrivelser av sykdommen som er over 2000 år gamle. Likevel er diabetes på mange måter fremdeles en gåtefull sykdom. Årsakene til at diabetes utvikles er en kombinasjon av arvelig disposisjon og miljøfaktorer, men hva som ligger bak selve sykdomsprosessen er uklart.

Verdier

Våre verdier; TROVERDIG, HJELPSOM og MODIG representerer det vi som organisasjon står for, og danner en felles plattform for alle våre handlinger. Gjennom å etterleve våre verdier skal vi alle fremstå slik at vi utgjør en forskjell både innad i organisasjonen og i forhold til de rundt oss.

Visjon

Vår visjon er hva vi skal strekke oss etter i alt vi gjør. Visjonen er vår framtidsdrøm, og er relatert til diabetes og det å mestre denne og ha et bedre liv – helst uten diabetes. Ved å bidra med det vi kan skal vi arbeide for å opplyse, utdanne og kvalifisere de rundt oss slik at samfunnet er i stand til å bidra til at vi når vår visjon:

Sammen for et godt liv med diabetes – og en framtid uten

Oppdrag

Diabetesforbundets oppdrag beskriver de oppgavene vi skal bruke tiden vår og ressursene våre på. Vi skal i all vår innsats for de med diabetes og samfunnet rundt oss ha fokus på vårt

Kontaktinformasjon

www.diabetes.no

Besøksadresse Rømmestien 3, 7300 Orkanger
Postadresse Rømmestien 3, 7300 Orkanger
 
Epost
ronni@netcom.no
Telefon
(+47) 23 05 18 00
Mobiltelefon
(+47) 484 84 821

Last ned visittkort
Internettopplysningen - io.no Om oss Cookies