IO.NO

Fullversjon Nytt søk
Destinasjon Hovden AS

Velkommen til det offisiselle nettstedet for Hovden som ligger i Setesdal, 209 km. nord for Kristiansand. Høyt og herlig !

Vis i kart
37 93 93 70

Åpningstider ( i dag: 09.00 - 16.00 )

Mandag
09.00 - 16.00
Tirsdag
09.00 - 16.00
Onsdag
09.00 - 16.00
Torsdag
09.00 - 16.00
Fredag
09.00 - 16.00
Lørdag
09.00 - 14.00
Søndag
Stengt
post@hovden.com hovden.com

Mer informasjon

Velkommen til Hovden -Fjellbyen i Setesdal

Øverst i Setesdal ligger Hovden majestisk plassert, omkranset av vidder og fjelltopper på 1200 moh. Fjellbyen Hovden byr på en rekke aktiviteter sommer som vinter for hele familien. Vinterstid står ski i fokus, både alpint og langrenn. Sommer og høst er det fjellvandring, fiske, sykling, downhill og jakt som gjelder. Hovden Badeland & Spa er åpent hele året.

Aktiviteter

Hovden Alpinsenter bygger i disse dager ut skisenteret. En ny heis og nye traseer på Hovdenut skal stå klar for deg til sesongen 2011/12. Totalt vil da Hovden Alpinsenter by på 30 km med løyper og heiskapasiteten være på 10 000 pers. pr. time! Alpinsenteret har preparerte løyper for alle, flotte offpiste-muligheter, stort barneområde og en av Norges beste terrengparker. I tillegg finner du kafeer, afterski, skiutleie, ski- og snowboardskole, skishop, barnesnøscooter, ponniridning og barnepass på skisenteret. Se www.hovdenalpinsenter.no for mer informasjon.

Langrennstilbudet på Hovden er i verdensklasse. Over 160 km med løyper prepareres daglig gjennom hele sesongen, fra lavlandet (ca. 800 moh.) oppover viddene på høyfjellet. Egne barneløyper og godt merkede løyper for hele familien og supermosjonisten. Turistforeningen har fire hytter i nærheten av Hovden.

Av aktiviteter uten ski vinterstid tilbyr Hovden hundespann-kjøring, flombelyst skøytebane, utleie av skøyter, spark og truger.

Sommer og høst er stolheisen åpen flere dager i uken. Hovden har flere merkede toppturer, samt gode muligheter for rusleturer med barnevogn og rullestol. Downhill-syklingen har inntatt Hovden og her kan hele familien prøve seg! På Hegni finner du badestrand, kano- og robåt-utleie, kiosk og badestrand. Her er også Hovden Jernvinnemuseum, et interaktivt selvbetjent museum! Ørnefjell golfbane har 9 hull og er en av Norges høystliggende golfbaner. Turistinformasjonen leier ut hybrid-sykler, selger fiskekort og har mange gode turtips, ta turen innom sentrum.

I sentrum finner du kafeer, bar, dagligvarebutikker, sportsbutikker, interiørbutikker, frisør og bank.

Hovden Badeland & Spa ligger like ved sentrum og har 30 grader i vannet året rundt -ute og inne! Velværeavdelingen er stedet for avslapning og hva med en massasjetime hos Hovden Hudpleie?

Overnatting og servering

Hovden byr på gode overnattingsmuligheter:

  • Hotell
  • Hytter
  • Leilighet
  • Fjellstue
  • Camping
  • Storhytte

Servering:

  • Restauranter
  • Kafeer
  • Bar
  • Afterski
  • Catering

Kontaktinformasjon

hovden.com

Besøksadresse Hovdetun, 4755 Hovden i Setesdal
Postadresse Hovdetun, 4756 Hovden i Setesdal
 
Epost
post@hovden.com
Telefon
(+47) 37 93 93 70
Telefaks
(+47) 37 93 93 77

Last ned visittkort
Internettopplysningen - io.no Om oss Cookies