IO.NO

Fullversjon Nytt søk

Cornelius Sjømat Restaurant

Cornelius sjømatrestaurant på Holmen er et spennende og godt besøkt serveringssted på nord-vestsiden av Bjorøy, ved inngangen til Kobbeleia.

56 33 48 80
odd.einar@cornelius-restaurant.no www.cornelius-restaurant.com

Mer informasjon

Cornelius ble startet i 2003 av sjømatentusiastene Alf Roald Sætre og Odd Einar Tufteland. De to hadde en felles idé om å starte en restaurant som skulle tilby helt spesielle sjømatopplevelser. Tilbud som ingen andre hadde.

Alf Roald Sætre er tredje generasjon i en familie av skjell leverandører, og har drevet med sjømat siden 1975. Alf Roar, også kjent som Skjellmannen, er dykker, akvaingeniør og skjellgrossist. Bestefaren hans, Cornelius Sætre, var i 1880 med på å stifte det første produksjonsselskapet for østersyngel i Norge. Det gjorde han sammen med kaffekjøpmann og biolog Hermann B. Friele, bestefar til tidligere borgermester i Bergen, og Christian Michelsen, som senere ble Norges første statsminister. Både driftsselskapet og restauranten er oppkalt etter bestefaren. Kjøkkensjefen Odd-Einar Tufteland er utdannet diplomkokk med sjømat som spesialitet. Tufteland gikk i lære på Stord hotell og tok kokkefagbrevet der. Siden var han innom Ullensvang hotell og deretter Tyssedal hotell i Odda som spanderte Diplomkokkutdannelse på Gastronomisk Institutt i Stavanger. Deretter var han flere år kjøkkensjef på Fiskekrogen i Bergen før han begynte samarbeidet med Alf Roald og Cornelius restaurant mai 2003.

Kontaktinformasjon

www.cornelius-restaurant.com

Postadresse Postboks 27 Mathopen
 
Epost
odd.einar@cornelius-restaurant.no
Telefon
(+47) 56 33 48 80
Telefaks
(+47) 55 59 04 81

Last ned visittkort
Internettopplysningen - io.no Om oss Cookies