BUER er en kvalitets produsent av lomper og lefser. Bakt på den måten "bestemor" bakte de beste lompene og lefsene i gamle dager.
Buer lefse- og lompebakeri startet opp i et lite kjellerrom i Askim, høsten 1957. Birger Buer var opprinnelig snekker og bakte lomper på kveldstid sammen med kona Astrid. Potetene ble kokt i store kjeler og skrellet før deigen ble eltet, kjevlet ut og stekt på ei lita rund takke, alt for hånd. De ferske, nystekte lompene ble fraktet ut med sykkel om sommeren og sparkstøtting om vinteren. Produktene til Buer lompe- og lefsebakeri ble mer og mer populære, og Birger sluttet som snekker og ble lompebaker på heltid. Mye hadde skjedd siden 1957, så en større fornyelse var nødvendig. Potetkoker, potetskreller og kjevlemaskin ble installert, og prosessen skjedde ikke lenger bare for hånd. Men Birger hadde en drøm, og det var en ovn som ville være lik en god gammel takke. Dette ville gi Buer en unik stekemetode, der produktene ble finstekte på en side av gangen, akkurat som bestemor gjorde det. Drømmen om en ny ovn ble til virkelighet, og tatt i bruk i nye, tidsriktige lokaler. Kontrastene fra det lille kjellerrommet hvor produksjonen startet, var nå veldig store. Buer er opptatt av å føre tradisjoner videre. Derfor steker vi fortsatt på den unike måten, samtidig som vi utvikler nye, velsmakende produkter.
For som Birger selv ville sagt det;
«I steken ligger smaken»