IO.NO

Fullversjon Nytt søk

ABO Plan & Arkitektur AS

Vis i kart
56 57 00 70
post@abo-ark.no www.abo-ark.no

Mer informasjon

Kvalitetspolitikk

ABO Plan & Arkitektur AS har implementert et KS-system, MAKS 2010, med basis fra Arkitektbedriftene i Norge AS.

MAKS 2010 er ‘4. generasjon’ av Modell for arkitektkontorets kvalitetssystem (MAKS) som kom i april 2010. MAKS hadde sitt opphav i Arkitektkontorets kvalitetssystem (AKS) utgitt av NPA i mars 1994. AKS hadde mange likhetstrekk med en del andre kvalitetssystemer i byggebransjen. Hensikten var at man skulle kunne kjenne seg igjen i de forskjellige systemene. Visse likhetstrekk er fortsatt beholdt, som nummersystemet, oppbyggingen av rutiner og koblingen mellom rutiner og tilhørende hjelpemidler.

Et av Arkitektbedriftene’s formål med MAKS 2010 er å skape ”Rom for bedre arkitektur”.

MAKS er nå blitt ‘prosjektbasert’ til forskjell fra ‘foretaksbasert’ for å hjelpe kontorene til en bedre metodikk i den daglige prosjekteringen. Kvalitet er som oftest resultatet av en god prosess og ikke noe en kan kontrollere seg fram til på tampen. KS-systemets Kvalitetsplan for det enkelte prosjekt har nå blitt løftet opp til å bli et mer aktivt styringsverktøy og en ny og enklere inngangsportal til de aktuelle delene av KS-systemet. Datateknisk er dette gjort ved å lage Kvalitetsplanen som et Word-dokument med hyperkoblinger til rutiner og hjelpemidler i KS-systemet etter hvert som de skal benyttes underveis. På denne måten siles det ut alt som ikke har direkte med det aktuelle prosjekteringsarbeidet å gjøre og MAKS 2010 har forhåpentlig kommet et godt stykke nærmere den MIN(imums)versjonen som mange har ønsket.

Kvalitetsplanen inneholder for øvrig også en del linker til nyttige internett-adresser. Ettersom vi lever i en verden som er i rask forandring må vi imidlertid ta forbehold om at henvisninger til slike eksterne kilder kan ha endret seg etter at revisjonsarbeidet med MAKS 2010 ble avsluttet.

Et annet formål med denne revisjonen av MAKS har vært å tilpasse KS-systemet til løpende endringer i regelverket ved siden av å luke ut rutiner og hjelpemidler som blir vurdert som overflødige.

ABO Plan & Arkitektur AS arbeider kontinuerlig med å finne frem til forbedringer i systemet.

I dette oppdraget vil man ved hvert enkelt prosjekt benytte vanlige rutiner knyttet til oppdragsregistrering, utarbeidelse av kvalitetsplan og oppfølging av kvalitetsplan løpende gjennom hvert enkelt prosjekt.

ABO Plan & Arkitektur AS holder til på besøksadressen Hamnvegen 53, 5200 Os. Foretaket ble startet i 1997-12-30 og registrert i brønnøysund-registrene 1998-07-07 og som et Aksjeselskap. ABO Plan & Arkitektur AS driver i bransjene "Arkitekter" og "Landskapsarkitekter". Foretaket har 29 registrerte ansatte.

Du kan ta kontakt med ABO Plan & Arkitektur AS på telefon 56 57 00 70, ved å eller besøke deres hjemmeside. Er noe feil på oppføringen? Si ifra eller logg inn og rediger detaljene.

Kontaktinformasjon

www.abo-ark.no

Besøksadresse Hamnvegen 53, 5200 Os
Postadresse Postboks 291, 5203 Os
 
Epost
post@abo-ark.no
Telefon
(+47) 56 57 00 70
Mobiltelefon
(+47) 975 92 679
Telefaks
(+47) 56 57 00 71

Last ned visittkort
Internettopplysningen - io.no Om oss Cookies