IO.NO

Fullversjon Nytt søk

A-K Maskiner AS Avd Brekstad

72 52 42 12
brekstad@a-k.no www.a-k.no

Mer informasjon

A/S Arstad & Konglevoll ble etablert 1. februar 1961 av Bernt Arstad og Torleiv Konglevoll, med avdelinger i Oslo og Bergen.

A/S Arstad & Konglevoll hadde fra starten av en rekke agenturer for kjente landbruksmaskiner og traktorer, overtatt fra A/S Kullberg & Co, da de ble kjøpt opp av VOLVO konsernet. Fra en beskjeden start med 10 ansatte og en årsomsetning på ca 4 mill. kroner utviklet firmaet seg raskt til å bli en betydelig distributør av landbruksmaskiner, traktorer og redskaper.

I 1964 overtok A/S Arstad & Konglevoll eneforhandlingen av FIAT traktorer på Vestlandet. Thorstvedts Maskinforretning A/S var da importør av FIAT traktorer i Norge. Import av FIAT traktorer hadde firmaet drevet med siden 1958, men firmaet ble allerede stiftet i år 1900 av Olav Trapp.

Thorstvedts Maskinforretning A/S fikk høsten 1965 økonomiske vanskeligheter, og den 13. mai 1966 ble firmaet overtatt av A/S Arstad & Konglevoll. Thorstvedts Maskinforretning A/S med ca 20. ansatte ble fra overtagelsen datterselskap av A/S Arstad & Konglevoll. Selskapene utviklet seg raskt, nye avdelinger ble opprettet og nye forhandlerer ble knyttet til firmaene.

Areal og lokaler på Alnabru ble etter hvert for små, og i 1974 ble det besluttet at selskapene skulle bygge eget anlegg og flytte til Kløfta. Anlegget sto klart ved årsskiftet 1977/78.

Med virkning fra 1. mars 1978 ble de to selskapene A/S Arstad & Konglevoll og Thorstvedt Maskinforretning A/S fusjonert, og det nye firmaet fikk navnet A-K maskiner, Arstad & Konglevoll, Thorstvedts Maskiner A/S, i daglig tale kalt A-K maskiner.

I 1993 overtok A-K maskiner importen av FORD traktorer og NEW HOLLAND høstemaskiner som sammen med FIATAGRI var blitt fusjonert til NEW HOLLAND. Med denne overtakelse ble Ford New Holland og A-K maskiners distribusjonsnett i Norge integrert. De sterkeste forhandlere og avdelinger ble valgt ut og A-K kjeden ble etablert.

Sommeren 2002 ble et langt samarbeid med Kverneland avsluttet. A-K maskiner erstattet Kverneland med 6 nye leverandører. Den viktigste var JF med sitt brede produktspekter som har vært ledende i Norge siden 1950 årene. Våren 2003 ble den nye komplette produktlinje i A-K maskiner introdusert i Norge.

I november 2005 ble produktprogrammet ytterligere utvidet med Case IH traktorer. Med dette befestet A-K maskiner sin posisjon som ledende aktør innen salg av traktorer til det norske markedet. Målsetningen ble satt til at hver 4.traktor i Norge leveres av A-K maskiner.

Juni 2008 ble et nytt vendepunkt for selskapet ved at Bertel O.Steen overtok A-K maskiner. Som en del av Bertel O.Steen konsernet har A-K maskiner en styrket administrativ og finansiell plattform og trekker fordeler av samkjørte forretningssystemer og rutiner.

A-K maskiner fremstår i dag med et landsdekkende avdelings- og forhandlernettverk med 50 utsalgssteder. Det gjør A-K maskiner til den desidert største private landsdekkende kjede innen salg av maskiner og utstyr til landbruket med norsk eierskap.

A-K Maskiner AS Avd Brekstad holder til på besøksadressen 7130 Brekstad. Foretaket ble startet og registrert i Brønnøysund-registrene i 1995-04-18 og som et Underavd. A-K Maskiner AS Avd Brekstad driver i bransjene "Gjødsel", "Jordbruksmaskiner - Engros", "Tilhenger - forhandlere" og "Tilhengere". Foretaket har 1 registrert ansatt.

Du kan ta kontakt med A-K Maskiner AS Avd Brekstad på telefon 72 52 42 12, ved å eller besøke deres hjemmeside. Er noe feil på oppføringen? Si ifra eller logg inn og rediger detaljene.

Kontaktinformasjon

www.a-k.no

 
Epost
brekstad@a-k.no
Telefon
(+47) 72 52 42 12
Telefaks
(+47) 63 98 19 80

Last ned visittkort
Internettopplysningen - io.no Om oss Cookies